Rss

Låt dina barn leka zombie

Att vara den som oroar dina barn med att det finns en förestående invasion av riktiga elaka zombies, är nog förmodligen inget du vill göra. Det är heller inget du ska ge dig på. Detta kan verkligen leda till mera svårigheter än det gör nytta. Du vill ju inte att dina små liv ska bli vettskrämda och gömma sig i ett hörn innan de har sett den riktiga zombien i vitögat. Här är det då bättre att du motiverar dina barn att leka ut sina tankar om zombies. Här kan de då gå samman och vara de som nästan själva listar ut hur det går till att överleva. Ja, barn är små listiga rackare, som även jag har lärt mig mycket av genom livet.

Detta behöver ditt barn för att verkligen leka på rätt sätt

Det du vill är att ditt barn verkligen ska kunna leva sig in i leken, så att detta nästan blir som en verklighet för dem. Naturligtvis får du hålla koll på att det inte går över styr. Här handlar det då om att det inte får bli för gulligt och att helt plötsligt snälla zombier dyker upp. Dessa vet du ju mycket väl inte finns. Detta ska helt enkelt vara en träning för det senare verkliga livet, utan att ditt barn på något sätt förstår detta. De ska få leka och ha roligt, samtidigt som de lär sig för det verkliga livet när zombocalypsen står utanför din dörr och vill skada alla på planeten.

I det fallet kommer det då att finnas allt från smink och kläder, till alla de olika leksakvapen som kommer att behövas för att leken ska bli läraktig och inlevelsen ska finnas där. Här kommer naturligtvis då också ditt barn att ha sina favoriter, vilket då ger dig som en ansvarfull förälder möjligheten att ge dem specialträning med det de tycker om. Du ska heller inte ha några tankar på vilken färg som de väljer på kläderna de ska leka i. I ett senare skede då verkligheten kommit ifatt kommer du inte att se zombien på deras klädstil, utan detta visar sig i en evig hunger och döda ögon.

Comments are closed.